Днес Спортно училище чества своя половинвековен патронен празник. 50 години училището достойно носи безсмъртното име на героя от Априлското въстание и дава отличен старт на възпитаниците си. С каблешков дух и ентусиазъм вече 5 десетилетия учители и треньори водят своите ученици по пътя на знанието и спорта, подготвят ги да се справят с трудностите в живота и да бъдат достойни граждани.
 
Гости на тържеството бяха представители на Дирекция на музеите - гр.Копривщица, на които г-жа Красимира Танева, заместник-директор на училището по учебната дейност, връчи благодарствен адрес. Учениците участваха във възстановка на Априлското въстание, която предизвика огромен интерес сред публиката. Сценарият и постановката, дело на г-жа Таня Тодорова и г-жа Зорница Баръмова пренесоха зрителите назад във времето и ги потопиха във възрожденския дух.
Горди сме, че възпитаниците на СУ “Т. Каблешков“ имат самочувствието на знаещи и можещи хора извън спортните бази. Пожелаваме им много успехи и късмет на предстоящите състезания, мачове и турнири!
Честит празник!