Днес, 5 октомври, по време на официалното тържество по случай Денят на Стара Загора, Ключа на града получи новоизбраният Кмет на Млада Загора Йоана Попова. Единайсетокласничката от Спортно училище прие наградата от кмета Живко Тодоров. "Честит празник, Стара Загора. Пожелавам заедно да градим стабилното бъдеще на нашия град. Където и да бъдем, нека се връщаме у дома. Да бъдем обединени, преминавайки през трудностите на живота", каза Йоана пред съгражданите.

 Учениците от 7а, 8а и 8б клас отбелязаха Европейския ден на езиците 27 септември. С подкрепата на своите учители по Английски език (г-жа Яна Георгиева и г-н Василиос Карапас) те подготвиха своите проекти като проучиха думи и цитати от произведения на различни езици. 

На 04.10.2022 по традиция в Младежки дом гр. Стара Загора се проведе избор на кмет на Млада Загора. След три оспорвани кръга и проведено гласуване, кмет на Млада Загора за 2022г. стана Йоана Попова от 11б клас на Спортно училище "Т. Каблешков“! Продължавай да следваш и сбъдваш мечтите си!

304859669 5939932722685761 2243299479101328624 n

Над 100 ученици заедно с треньори от няколко отбора се включиха в почистването на районите около спортните зали. Клубовете по спортна гимнастика, батут и лека атлетика почистиха покрай алеите на Аязмото в града. Децата от ФК "Локомотив" Ст.Загора родени 2010г.  положиха доста труд около стадион "Колодрума, като се включиха активно в кампанията и показаха как трябва да се грижим за майката Природа!

През лятото на 2022 г. Йоана Попова беше на стаж във вестник "Национална Бизнес Поща" по проекта „Младите в атака“. Стажът продължи две седмици при наставничеството на г-жа Радослава Рашева. Посещение на Бюрото по труда, среща с г-жа Красимира Чахова, интервюта с Олег Стоилов и Асен Анастасов (учител от Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“), четири публикации за вестника, които са качени и на сайта на Национална Бизнес Поща са част от дейностите по време на стажа. "Определено съм безкрайно щастлива от участието ми в този проект и бих препоръчала участието в такива инициативи." – споделя Йоана.

Днес, 01.09 се проведе откриване на учебната година в Спортно училище "Т. Каблешков". Гости на тържеството бяха Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности общ. Стара Загора, Красимира Чахова - зам.-кмет общинска собственост, стопанска политика и спортни дейности, Иванка Петкова - старши експерт - професионално образование РУО, Петко Крумов - началник отдел "Спортни дейности" община Стара Загора, Галя Петкова - директор на ОУ "Кольо Ганчев", Веселина Янева - родител на ученик от Спортно училище. На тържественото откриване присъстваха още Тихомир Трифонов – председател на ПК по спорт и младежки дейности на Общински съвет Стара Загора, негови колеги от местния парламент.