За поредна година СУ "Т. Каблешков" отбелязва Деня на Ученическо самоуправление - 9 май, като ученици и учители разменят своите роли. Ученици от 6 до 11 клас заместиха своите учители и ръководството на училището за един ден. Дежурни учители бяха ученици от 5,6,и 8 клас, а уроци изнесоха ученици в час по география, английски език, биология, химия. Ученици от 10 клас заеха местата на Директор и зам. директор.

Днес 20.04.23г. Спортно училище "Т. Каблешков“  отбеляза своя патронен празник с тържество в парк  ,,Пети октомври“. Присъстваха  ученици, преподаватели, родители и граждани. Скъпи гости ни бяха началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов и Председател на Обществения съвет към училището, както и г-жа Станимира Димитрова - началник на отдел "Образование" в Община Стара Загора, които отправиха поздрави към ученици и преподаватели и връчиха поздравителен адрес от кмета г- н Живко Тодоров. 

По случай Международният ден на Земята на 22 април, учениците от 10а и 10б изготвеха проекти, в които дадоха своите идеи за опазване на околнста среда. Проектите бяха изготвени съвместно госпожа Сачанска и госпожа Георгиева, като се съчетаха знанията по Биология и Английски език. Посланието на учениците е: "Да бъдем отговорни към Земята, защото бъдещето е в нашите ръце!"

На 19 април, по повод утрешния ни патронен празник учениците на СПОРТНО УЧИЛИЩЕ поднесоха цветя на паметната плоча на Т. Каблешков в двора на училището.

На 19. 04. 2023 г, в подкрепа на инициативата “Четяща Стара Загора” организирана от Библиотека “Родина” в СУ “Т.Каблешков” се проведе маратон на четенето. В инициативата, проведена в часовете по БЕЛ, се включиха учениците от 8а, 8б, 6а, 10б класове. На 20.04.2023г ученици от 7а, 8а и 8б клас се включиха в Празника на четенето с прочит на откъси от “Записки по българските въстания” на Захари Стоянов.

Ученици от 5 "а" и 6 "а" клас работиха по проект "На какво ни учи търпението" посветен на Световния ден на търпението - 25 март. Заедно с педагогическия съветник г-жа Иванова и г-жа Христова - учител по БЕЛ, учениците дискутираха "На какво ни учи търпението в живота?", "Добродетел ли е днес?" и " Как учениците да проявяват повече търпение, разбиране и уважение при общуване с връстници, родители и учители?".