Царицата на спорта Леката атлетика се развива в града на липите от 1957 г. и се свързва с успехите на многобройни бивши и настоящи възпитаници на училището.Голяма част от тях продължиха образованието си и се реализираха в различни области. Възпитаник на Спортно училище е София Събева – випуск 1988г., четвърта във Вечната българска ранглиста на 400м. с препятствия с постижение 55,93сек. на Национален шампионат през 1988г., златен медалист от Европейско първенство-девойки младша възраст през 1986г., 7м. на Европейско първенство- девойки старша възраст през 1987г.,7 място на Световно първенство- девойки старша възраст през 1988г. Работила е и като треньор в Спортен клуб по лека атлетика „Берое“. Личен треньор е на Милен Пасков-възпитаник на училището и многогодишен шампион на 110м с препятствия, участник в Балкански игри и отборни европейски първенства.

Емилия Драгиева също е възпитаник на Спортно училище, член на управителния съвет на СКЛА“Берое“, член на Обществения съвет на Спортно училище, сребърен медалист от Световно първенство за жени с постижение 200см висок скок.

Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ разполага със специалисти на спринт и препятствия, скокове и хвърляния. Учениците от Спортно училище, които тренират в СКЛА“Берое“ участват в национални шампионати и много турнири, както и на организираните от клуба пролетни и есенни тренировъчни лагери.
Лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ е най-модерната на целия Балкански полуостров. През последните три години на нея са проведени Балкански игри, отборно европейско първенство, международен турнир „Самарско знаме“. Тази година ще се проведат Гала Балкански игри. През зимния период учениците провеждат тренировъчни занимания в закрита лекоатлетическа писта, която в момента се обновява.